SOLFIE, Zonnepanelen Bakfietsdeksel

Is er leven voor de e-bakfiets , nadat de kinderen eruit zijn gegroeid?

Juist dan is het perfecte moment om van je bakfiets een reëele vervanger voor de auto te maken voor het dagelijkse verkeer in en rond de stad.

Zet er het SOLFIE-deksel op!

.

Het afsluitbare SOLFIE deksel met geïntegreerde zonnepanelen wekt de benodigde energie op voor uw e-bakfiets. Ideaal emissievrij vervoermiddel voor particulieren en kleine bedrijven.

Mijn ambitie was om een ​​tegenhanger te worden van de ‘verre-van-fraaie’ zonnepaneelconstructies welker verschillende monteurs al hadden gebouwd of al op fietsten voordat ik aan dit project begon. Met een (bak)fiets met zonnepanelen moest het naar mijn mening mogelijk zijn om een meer esthetisch resultaat te bereiken.

In deze fase is er Prototype III. De testresultaten zijn veelbelovend. Solfie, oorspronkelijk gemaakt van polyester, is verfijnd (en lichter in gewicht) en nu gemaakt van epoxy. Zo zijn de meetresultaten gunstiger geworden. Tijdens het modelleringsproces besteedde ik veel aandacht aan het vinden van een aerodynamische vorm, scherpe lijnen en mooie rondingen om Solfie er aantrekkelijk uit te laten zien.

De volgende stap is een transitie naar duurzamere materialen. Het onderzoek hiernaar loopt. Ook is er gewerkt aan andere technische specificaties (een andere, efficiëntere manier om energie over te dragen naar de accu en motor) en bredere toepasbaarheid (zoals een meer universele vorm met flexibelere toepassingsmogelijkheden op andere vormen en maten bakfietsen).

Het idee is beschreven in het BOIP onder nummer 118773 om het Intellectuele Eigendom veilig te stellen.

hairvisit thuiskapper